torsdag 3 januari 2013

Lantbröd med havsalt


Vitt lantbröd
Underbart gott med havsalt i...




  • 75 g jäst
  • 1 ½ msk havssalt el vanligt salt
  • 8 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja el rapsolja
  • 1 msk honung el ljus sirap
  • 1 ½ kg vetemjöl

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
  2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
  3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
  6. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
  7. Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 275 grader 
  9. Grädda långt ner i ugnen i 10 min sedan sänk till 200 grader. 
  10. Grädda sedan bröden i ca 30 min men ta temp och är bröden 94 grader så är de klara. 
  11. Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.



Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också