Vitt lantbröd
Underbart gott med havsalt i...
- 75 g jäst
- 1 ½ msk havssalt el vanligt salt
- 8 dl ljummet vatten
- ½ dl olivolja el rapsolja
- 1 msk honung el ljus sirap
- 1 ½ kg vetemjöl
Tillagning
- Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
- Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
- Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
- Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
- Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
- Sätt ugnen på 275 grader
- Grädda långt ner i ugnen i 10 min sedan sänk till 200 grader.
- Grädda sedan bröden i ca 30 min men ta temp och är bröden 94 grader så är de klara.
- Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✭ Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också♡