torsdag 18 oktober 2012

Edinburgh

Nu har vi varit i Skottland och haft det underbart. Bodde bra på hotell Mercury hotell som låg mitt på Princess Street. Vi fick ett bra boende mitt på shoppinggatan och hade fin utsikt mot Edingburgh Castle och den gamla delen av staden som är så fint upplyst på kvällarna.

Vi var så trötta efter dagens promenader att vi inte orkade vara ute sent på kvällen utan satt och tog en Ale och en Nachos tallrik och njuta av kvällen.

På tisdag eftermiddag satt vi alla samlade i vårt rum och fikade och tjötade när brand larmet helt plötsligt gick i gång. Jag, Linnea och Adde sprang ut i bara kort tröja och utan skor, medan Benny var mer samlad och stannade kvar och tog med mina skor.

Vi fick sedan springa ner 6 våningar med flera hundra gamla människor som som bodde på hotellet. Väl ute fick vi stå utanför hotellet och där fick vi stå tills brandbilen kom och gick igenom hotellet. Men efter en halvtimme så fick vi gå in igen, men undertiden stod vi och frös barfota och alla tanter tyckte synd om oss.

Vi bannade så klart oss själva eftersom vi inte fick med oss pass och andra värdehandlingar utan vi tänkte bara på vårt liv och det är ju så man skall göra men de sekunder som det skulle ta att få med grejerna hade inte spelat någon roll för vi fick ju stå och trycka med gamlingarna i trappan.

Efteråt så fick vi reda på att någon slags incident hade hänt på våning tre men mer vet jag inte. Som sagt nu har vi varit här i tre år i rad och känner nog att det får räcka för ett tag.

Så nästa lång weekend blir nog till London för det var mera action där och när man var och shoppade kändes det mera exklusivt oavsett vad man köpte och man fick fina påsar och butikerna var mycket mera häftiga och annorlunda än man är van vid. Sedan så är det ju dyrt att åka till Storbritannien men det känns så lyxigt att vara där och gå i alla lyxiga butiker och bli mycket väl bemött överallt.

Borta bra men hemma bäst så är det alltid och då speciellt sängen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också