Bottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl Rice krispies el rispuffar
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl Rice krispies el rispuffar
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
100 g margarin eller smör
Garnering:
4 dl grädde
25-50 g blockchoklad eller jordgubbar, bär m.m
1. Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. Vänd ner rispuffarna.
Bred ut smeten i en smort långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Grädda mitt i ugnen i 125 grader i 1 timme.
3. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ca 15 min i ugnen.
Stjälp upp den på ett galler och ta
bort papperet medan kakan är varm.
4. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl.
Sjud under omrörning till krämen börjar tjockna.
Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning.
5. Dela marängbotten i 2 delar. Bred kräm på den ena och lägg den andra uppå.
Vispa grädden tjock. Bred den över tårtan.
6. Smält chokladen i vatten bad eller på full effekt 1/2 - 1 minut i micro. Låt den svalna.
Ringla den dekorativt över grädden.
Vill man ha en större tårta så gör 2 bottnar snabbt går det ju om man har varmluft ugn och kan
grädda båda på samma gång. Denna tårta är väldigt mättsam och är faktiskt godast när den fått
stått en natt i kylen och fått dragit sig lite och alla goda smaker kommer till sin rätt.
grädda båda på samma gång. Denna tårta är väldigt mättsam och är faktiskt godast när den fått
stått en natt i kylen och fått dragit sig lite och alla goda smaker kommer till sin rätt.
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
✭ Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också♡