fredag 24 mars 2017

Crochet pillow in retro style - Virkad kudde i retro stil

Efter att virkat en likadan kudde som nedan men i turkost, så ville jag testa på i ett annat garn. Gillar den gul/gröna färgen men inte riktigt vetat vad jag skall göra med det, och då fick jag en inre bild av att virka denna kudde. 
Först var jag lite skeptisk men nu är jag väldigt nöjd med resultatet, och den fick en retro stil över sig med färgerna, mönstret och pom pom kanten. 
Länkar till mönstret och färgnummer  hittar ni längst ner i inlägget. 


Har sedan tidigare den enfärgade kudden i senapsgul och så hittade jag den långsmala randiga kudden från Linum på Hörnan i Strömstad och föll direkt för den...så den fick flytta hem till mig :)


 Här ser ni den turkosa kudden jag gjorde förra veckan och fler kommer det att bli för det är ett så roligt och spännande mönster som man kan variera färgsättningen i oändligt och varje kudde får en ny stil. Sedan att man bara behöver 9 rutor som man syr ihop och som man sedan i sin tur syr fast på ett kuddfodral. 


Min senaste kudde fick idag flytta ut och där får den stanna tills nästa kudde är färdig, så på det viset så möts man alltid av något nytt vid min entré...det är härligt att man kan förnya och inspirera andra med små medel. 



Pom pom kanten är ju bara helt fantastisk, alltså en sådan enkel sak gör såååå mycket för kudden och lyfter hela kudden med sin ram runt. Som ni nog har förstått så är jag nu fast i denna rutan ett tag till fram igenom, men vad gör det så länge man tycker det är roligt och spännande. 


Mönstret har jag översatt till svenska och det hittar ni Här

Mönstret till pom pom kanten finns Här

Virkat med Catania fg 106 vit, 392 ljusgrön, 245 gul/grön och 1 nystan av Tilda fg 87

Virkat med virknål nr 3.0
Hoppas ni har blivit inspirerade
Och att ni fortsätter att läsa min blogg


Camilla



1 kommentar:

  1. Vilken härlig sommarkudde. Mönstret är jättefint. Roligt att se en annan sorts blomma/ruta.Jag har ju snöat in på African flower. Kan virka hur många sådana som helst.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också