söndag 30 december 2012

Nervös och stressad katt..vad göra??

I början av september adopterade vi två katter på 6 år. De är ett syskon par som bott på katthem i över 1 1/2 år och innan dess hos en gammal dam. De har varit inne katter men när de kom till katthemmet hade det tillgång till en inhägnad utegård.
När vi kom på besök så var det honan Mella som var lugn och tillgiven och killen Bebbe låg långt in i ett hörn och gömde sig. Föreståndaren sade att de borde bo i hop eftersom Bebbe var avhängd av att vara nära Mella för han var så blyg. När vi fick hem dom så låg de under sängen i några dagar så klart men successivt så kom de fram. 
Bebbe


Efter en månad var omständigheterna tvärt om, Mella sprang och gömde sig under sängen hela tiden medan Bebbe ville ut varje dag efter att vi gått med koppel ett tag, och han gillade detta. Mella började efter ett tag och gilla läget och sitter i fönstret och är en liten Mella Mus.

Nu när snön kom så går de inte ut alls, och Bebbe han mår såååå dåligt, han är så nervös och ögonen är vidöppna och vid minsta ljud springer han. Lyfter man honom så klöser han skinnet av en och så började han få diaree som bara den. Så jag fick medicin av veterinären och det hjälpte och torrfoder för mjuk mat funkar inte på dem. Nu har snön börjat försvinna en hel del och det är milt ute, men de är livrädda och särskilt Bebbe. Han tror till och med att blåst är farligt, och jag slängde ut han av ren ilska över hans spring i lägenheten men han sprang runt huset och när jag öppnade dörren för att skaka så blev han helt panikslagen och tvingade sig in och gömde sig under sängen. 
Mella

Vi har köpt Feliway men det verkar inte funka i nu läget, men i början när de kom hit så funkade det. Vi vet inte vad detta är och hans beteende är jätte jobbigt.
Kan nämna att tyvärr så flyttade ena dottern efter 2 månader och den andra tjejen tog över hennes rum detta var ju heller inte bra har vi märkt. 

Jag har en sån lust att bara slänga ut katterna när det är skönt ute och så får de vara där i några timmar och springa av sig lite trots att de är vettskrämda för de kommer alltid tillbaka även i början när de flyttade hit och inte kände till området men jag tror att de behöver komma ut och röra på sig de måste vara understimulerade trots att vi aktiverar dem. Så nu blir det första jag gör till veckan att ringa veterinären och få lugnande för detta går inte om vi skall ha kvar Bebbe för det är jätte jobbigt just nu . 
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också