måndag 31 december 2012

Virka matta


Nu har jag börjat med ett projekt att återvinna gamla t-shirts till att virka en matta i mitt nya hobby/gästrum. 
Ideen fick jag från boken Galen i garn.
I slutet har jag en enkel beskrivning på Virkad mysig matta.
Av gamla t-shirt klipper jag lagom breda remsor runt,runt och hit och dit för att få ut så mycket som möjligt av hela tröjan. Man kan använda allt från gamla gardiner, tröjor och fleesplädar som är fantastiska för de fransar inte. Men jag klipper mina remsor för det bösar inte så mycket då.
  



Denna beskrivning är från boken: Galen i garn

Virka 5 luftmaskor med virknål nr 10, slut till en ring med en smygmaska i första luftmaskan.
Varv 1: Virka 8 fasta maskor med nedtag i ringen.
Varv 2: Virka 2 fasta maskor i varje fast maska m, har nu 16 fasta maskor.
Varv 3-25: Öka 8 fasta maskor jämnt fördelat över varje varv. 
Justera ökningen med flera maskor om du tycker att behövs, det beror på hur pass tjockt tyget är. Avsluta med en smygmaska, klipp av och fäst tygremsan. 

PS: jag kunde inte öka 8 maskor så många varv för det blev väldigt vågigt men det beror nog på att jag har tjocka tygremsor. Så efter 10 varv så fick jag öka ca 4-5 maskor varje varv men detta är väldigt olika som sagt beroende på tygremsornas tjocklek. 


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Nyårslöfte


Nu är årets sista dag här och jag ser framemot att 2013 skall bli så mycket bättre än 2012. Efter alla operationer och motgångar så är mitt nyårslöfte detta:

Att stå mindre vid spisen för jag är trött på att laga mat 365 dagar om året.
Ta mig tid att göra saker som intresserar mig.
och så klart skaffa mig ett jobb som passar MIG.

Jag hoppas så klart att ni får ett riktigt Gott Nytt År
Ha en riktigt mysig Nyår med god mat och underbara vänner.

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 30 december 2012

Nervös och stressad katt..vad göra??

I början av september adopterade vi två katter på 6 år. De är ett syskon par som bott på katthem i över 1 1/2 år och innan dess hos en gammal dam. De har varit inne katter men när de kom till katthemmet hade det tillgång till en inhägnad utegård.
När vi kom på besök så var det honan Mella som var lugn och tillgiven och killen Bebbe låg långt in i ett hörn och gömde sig. Föreståndaren sade att de borde bo i hop eftersom Bebbe var avhängd av att vara nära Mella för han var så blyg. När vi fick hem dom så låg de under sängen i några dagar så klart men successivt så kom de fram. 
Bebbe


Efter en månad var omständigheterna tvärt om, Mella sprang och gömde sig under sängen hela tiden medan Bebbe ville ut varje dag efter att vi gått med koppel ett tag, och han gillade detta. Mella började efter ett tag och gilla läget och sitter i fönstret och är en liten Mella Mus.

Nu när snön kom så går de inte ut alls, och Bebbe han mår såååå dåligt, han är så nervös och ögonen är vidöppna och vid minsta ljud springer han. Lyfter man honom så klöser han skinnet av en och så började han få diaree som bara den. Så jag fick medicin av veterinären och det hjälpte och torrfoder för mjuk mat funkar inte på dem. Nu har snön börjat försvinna en hel del och det är milt ute, men de är livrädda och särskilt Bebbe. Han tror till och med att blåst är farligt, och jag slängde ut han av ren ilska över hans spring i lägenheten men han sprang runt huset och när jag öppnade dörren för att skaka så blev han helt panikslagen och tvingade sig in och gömde sig under sängen. 
Mella

Vi har köpt Feliway men det verkar inte funka i nu läget, men i början när de kom hit så funkade det. Vi vet inte vad detta är och hans beteende är jätte jobbigt.
Kan nämna att tyvärr så flyttade ena dottern efter 2 månader och den andra tjejen tog över hennes rum detta var ju heller inte bra har vi märkt. 

Jag har en sån lust att bara slänga ut katterna när det är skönt ute och så får de vara där i några timmar och springa av sig lite trots att de är vettskrämda för de kommer alltid tillbaka även i början när de flyttade hit och inte kände till området men jag tror att de behöver komma ut och röra på sig de måste vara understimulerade trots att vi aktiverar dem. Så nu blir det första jag gör till veckan att ringa veterinären och få lugnande för detta går inte om vi skall ha kvar Bebbe för det är jätte jobbigt just nu . 




Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

lördag 29 december 2012

Linneas sminkningsblogg


Igår så kom min dotter Linneas första artikel ut på Devote där hon skriver om ideer om sminkning inför nyårsfirandet. Hon har själv sminkat och fotat sig själv och visar steg för steg hur man gör looken själv.
Det är ju så klart väldigt roligt för en själv att hon brinner så för sminkning och skönhet som hon gör och att andra har fått upp ögonen för hennes fantastiska ideer. 

Det räcker att hon ser en blomsterdekoration eller andra dekorationer så får hon inspiration att skapa en look efter det. 
Som sagt hon var ju med i årets blogaward på Veckorevyn för sin skönhetsblogg så uppmärksammad har hon varit i massmedia. 
Så jag håller ju så klart tummarna att detta blir en stor framgång för henne som ett yrke, men som sagt hon hon är på god väg.


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Dax att Tradera

Idag har vi skrapat ihop en massa saker och ting som vi skall Tradera hade vi tänkt. Detta är bara lite av det vi skall göra oss av med. Vi har några par skidor och lite Orrefors glas och moped hjälm m.m. Vi kände att nu har vi lite tid och fota och få ut detta. 
Men så klart så klantade jag mig med inloggningen då jag blev avspärrad i en timme vi får väll se om det funkar nästa gång annars så får någon annan i familjen ta det på sitt konto. 

Ps inget av detta är julklappar utan bara annat gammalt. 
Kan man få några kronor för grejerna så är det bättre än att slänga det så klart..
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

fredag 28 december 2012

Ut med det röda - in med lila

Nu har jag varit helt bort kopplad när det gäller att vara inne på bloggen och på nätet över lag i snart en vecka. Kände att jag behövde lite andrum från allt julbloggande men nu har jag kommit ur skåpet och är i gång igen.

Idag tog jag bort de få röda dekorationer jag hade i köket förutom mina gardiner som är vita med en liten röd text i. De är så tidlösa att jag väntar någon vecka innan de bytas ut. 

I mina blomgrupper i köksfönstret tog jag bort julstjärnorna och röda pyntet och satte i ett stort lila block ljus och glas dekoration på bågen över hela gruppen. 


 Efter nyår skall jag införskaffa lite nya blommor till köket men än så länge får detta duga..



 Lika så gjorde jag på bordsdekorationen att jag där tog bort julljuset mot det lila och bytte ut den lilla vårelden från rött till vitt så nu varar den betydligt längre.


Fick idag köpt underbara tulpaner som ger mig en liten,liten vår känsla...



 Jag är så super nöjd över dagens resultat och Linnea tyckte detta blev jätte fint också..

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

måndag 24 december 2012

God Jul

God Jul på er alla!!!

Nu är den stora dagen här och snö har vi i mängder, så själva julstämningen är på topp
Sedan är det ju så att julen blir ju inte mera än vad man gör den till, allt hänger ju på var och en att få stämning det är ju inget magiskt som händer i universum som trollar fram denna magiska julen som alla önskar sig

Sedan så är det ju också en jobbig helg för många barn i landet som far illa pga alkohol och annat missbruk och inte förglömma att vi har människor som sitter på BRIS och försöker hjälpa dessa i denna stunden som för många barn önskar att julen inte skall komma med vetskapen om vad som kommer att hända.
När det gäller de äldre på äldrevården finns det många ensamma människor. Något jag tänkt på är min mormor som bor på Jägaren i Strömstad. Förra året fick de jultallrik men de hade inte råd med julskinka. Så i år igen så blir det inte julskinka igen och jag tycker det är så skamligt att det inte finns ord för det.

 De hade bara behövt köpt 2 kg färdig kokt skinka så alla hade fått en liten bit. Så nästa år blir det mitt uppdrag och köpa en julskinka och bjuda på för det känns väldigt förnedrande att våra äldre inte skall få en skiva julskinka när de dock annars kan bjuda på annan julmat.




Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 23 december 2012

God Jul


Nu är julen här och allt är klappat och färdigt. Med åren blir det förändringar i traditionerna i och med barnen har pojkvänner som kommer och besöker oss. Det har inte varit så enkelt för vissa av oss men vi har gjort en deal som alla är nöjda med och att vi kommer att få en egen stund under julafton som det bara är vi fyra tillsammans. 
Jag känner mig rätt lugn och nöjd och ser fram emot morgon dagen med mat,umgänge och julklappar. 
Så jag har stor förhoppning om en lugn och trevlig jul med mina närmaste mer kan jag inte begära.

Massor av julklappar blev det dock ändå i jul även att vi bestämde att det skulle bli mindre
Så God Jul på er Alla 



Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

lördag 22 december 2012

Tomtemor i farten

Idag har jag varit tomtemor och varit och lämnat julklappar till barnens kusiner. Jag tror det var uppskattat att jag kom i julklänning för de tittade väldigt på mig. Men som sagt, det är ju barnens högtid och det är roligt att göra det speciellt för dem så klart...så God Jul på Er



Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Rullrån med hjortronsylt och grädde

Ja nu närmar sig julen med stormsteg. Allt är färdigt här hemma men jag skall göra julskinkan i morgon.

December har flugit förbi och nu står vi här dan för dan före doppare dagen.
Det jag har kvar är julskinkan men den gör jag i morgon.

Men idag har jag gjort rullrån som är så fantastiskt goda och som jag serverar med vispad grädde med hjortronsylt i och lite vaniljsocker...helt underbart gott är det.

Rullrånen är så hållbara så man kan ha dem länge i en burk så jag rekommenderar verkligen detta. Jag fick ett rånlagg i julklapp för två år sedan och det är det bästa jag haft. Fint mönster blir det oxå.


Till ca 25 rullrån:

125 gram smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk nystött kardemumma el vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:

  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Tillsätt smör, kardemmumma och mjöl och bakpulver
  • Värm rånjärnet
  • Smörj in järnet inför första gräddningen om du har ett nytt järn
  • Lägg en lagom klick smet (dryg tesked)  i gärnet och tryck till lätt när du stänger järnet så att det flyter ut
  • Grädda 45 sec-1 minut ev längre beroende på rånjärn ( men passa på den för det bränner fort)
  • Rulla snabbt upp dem en pinne, eller jag brukar lägga de snabbt på en tallrik och sedan försiktigt rulla med fingrarna till ett rån. 
  • Låt svalna innan du packar dem i en kakburk
  • Servera med vispad grädde med lite vaniljsocker och vanligt socker i och hjortronsylt . Smaka av efter behag men jag lovar det är helt underbart gott.

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

torsdag 20 december 2012

Linneas sminkblogg

Har inte nämnt på länge hur det går för Linnea och hennes bloggande?
Hon har fullt upp och får nu lön av Devote som hon har sin blogg hos. Det är mycket makeup som kommer hem som hon provar och lägger ut bilder och beskrivningar på.

Nu senast fick hon förfrågan om att få hem klädesmärket Vilas kollektioner och även smycken. Så det är jätte roligt att det går bra.
I mellandagarna kommer hon att ha en egen spalt i Devote där hon visar på 3 olika nyårs sminkningar, så det skall bli spännande och se. 

Men gå gärna in på hennes blogg och läs och inspireras av alla hennes make up ideer för det är fantastiska sminkningar hon gör


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

onsdag 19 december 2012

Virkade hjärtan och skridskor

Här kommer beskrivningen på virkade hjärtan och skridskorna som är så underbart fina och enkla att göra om man har lite restgarn över.

Beskrivning på virkade hjärtan hittar ni Här
och på skridskorna Här
Lite småmys pyssel nu inför julen...





Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 18 december 2012

Lite julkulor


Här är några av de underbara julkulorna jag köpte i London och Edinburgh i höst..
Jag älskar julpynt som inta alla andra har och så klart var det en fröjd att gå i alla lyxbutiker och förkovra sig i julpynt. 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Restgarns vantar

Hade lite restgarn så jag virkade mig ett par vantar som passar till nått hemma. Inte världens snyggaste men de är tjocka och jättesköna. 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

måndag 17 december 2012

Virkade skridskor

Hittade idag en beskrivning på små skridskor/strumpor som man kan virka och hänga i granen, julklappar, kransar eller precis var som helst De är superlätta att göra och tar ca 10 min att göra. 

Beskrivningen hittar ni Här på Kungen och majkis blogg det ni behöver tills skridskorna är vanliga gem
Nu har jag bara gjort 2 par men de är väldigt dekorativa. 







Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

lördag 15 december 2012

Julgrupper i vitt och silver...vackert

Idag tog vi oss ut i snöovädret och åkte till Strömstad och Växtriket. Varje år köper vi oss en fin julgrupp att ha i köket och i vardagsrummet. Så jag, Benny och Linnea spände fast oss och for iväg för det finns inget som kan stoppa oss när det gäller traditioner.

Så dessa fina julgrupper fick vi köpt:






Ni kanske tycker att det inte är något rött i men som jag sagt tidigare så är jag så trött på rött, men jag 
ÄLSKAR julen men då i silver, vitt och grått som jag tycker är så vackert. 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Vinter morgon

Godmorgon vänner!
Idag vaknade man verkligen till en vintervärld. Snön vräker ner och det blåser drivor uppmot dörrar och fönster.
 Det är vackert att se på men inte så kul när vi nu hade tänkt åka till Strömstad och köpa lite blommor. Norskarna åker ju långväga till systembolaget i Strömstad så varför skall inte jag ta en chans och åka till blomaffären. Vi får se hur vi gör. 

Lite bilder utan för vårt hus.


 Som sagt allt är igen snöat så det är bara ut och skotta och ruska av alla kransar.
Ha en trevlig vinter dag

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

fredag 14 december 2012

Dagens arbete


Igår fick jag gjort janssons frestelse och fryst in, så då är det färdigt till julafton. För i dag skall vi till Emma och tapetsera hennes kök och hall så vi kommer att ha och göra hela dagen.

Däremot skall jag i morgon till växtriket i Strömstad och köpa mig en julgrupp som jag brukar göra varje år. Eller så kanske jag hittar lite olika blommor och pynt och gör en själv så den matchar det andra hemma. Jag vill att gruppen skall gå i vitt och silver det tycker jag är sååå vacker..Så vi får se vad det blir.
Ha nu en trevlig dag på er alla
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

torsdag 13 december 2012

Vantar av gammal tröja


Att få återvinna gamla kläder är ju det ultimata. Här har jag hittat ett sätt att snabbt göra sig ett par sköna vantar av en gammal tröja. 

Klipp ut, sicksacka och sedan sy...klart..
Foto är från: http://heart-2-home.com


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Små gran muffins

Under mitt bakande av gran cupcakes så fann jag dessa fantastiska små muffinsgranar
Dessa gör du med en muffins av choklad eller pepparkaksmuffins.

Sätter du därefter på en stor jordgubbe så har du stommen till att dekorera med grön mousse eller kanske marsipan och sedan dekorera. Små underbara godbitar


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 11 december 2012

Julgranen 2012


Nu har vi klätt vår gran (plastgran) och i år blev det dock inga röda kulor utan i massa andra färger men dock ett och annat rött hjärta kom med. 

Vi hade köpt en ny ljusslinga till granen med små ledljus och när allt var klätt så bländade ljusen så mycket i kulorna att man inte såg nått som hängde i granen. Så det blev att ta bort det och sätta upp den vanliga ljusslingan och det blev mycket bättre och så kan man ha på granen även när man ser på tv för det gick inte med den andra. 



Jag hade tänkt mig något mindre pynt i granen i år men enligt barnen så skall den vara fullsmockad med pynt så, så fick det bli. Alla har vi ju en egen stil att dekorera granen och vi köper en del pynt när vi är ute och reser och det måste ju så klart hängas upp och visas.

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 9 december 2012

Stomme till krans


Fick en jättebra ide på hur man gör en stomme till sin krans enkelt och väldigt billigt. 



 Man köper rörisolering som finns på Biltema 2 meter för 15kr.

Skär av i önskad längd och tejpa i hop med silver tejp eller annan bred tejp.
Så nu var stommen klar..enkelt eller hur.
Lycka till..

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla