lördag 11 januari 2014

Summering av veckan som gick

Lördag morgon jag sitter här i soffan i morgonrocken och summerar veckan lite!


Det har känts lite oroligt i kroppen av många skäl. Dels för att jag om drygt en vecka skall operera min fot i Spenshult som ligger 30 mil här ifrån. Det är en dagoperation så det blir tuff dag med resa och op och resa hem igen =60 mil, men om allt går som jag vill så hoppas jag att min man kan köra mig ner, annars så får jag ta sjukresa och det är det sämsta alternativet för det är svårt att kräva att de skall stanna om man behöver på toalett eller mår illa.

Sedan så har vi efter många om och men beslutat oss för att göra resan till Thailand den 28 feb- 16 mars som vi bokade i somras. Vi hade mer eller mindre bestämt oss att strunta i resan pga op men eftersom vi inte får tillbaka pengarna så har jag nu bestämt att resan blir av och enligt sjuksköterskorna på Spenshult så skall det inte vara något problem.

 Men efter denna op behöver jag även op min andra fot men det går inte att göra på samma gång utan måste vänta i några månader men jag skall börja på ett nytt jobb dagen efter vi kommer hem från Thailand och vad jag har förstått av en anställd där så är det svårt med ledighet. Så detta ställer till det för mig för jag måste få op foten för att kunna jobba. 
De har inte ens sammanhängande semester på sommaren utan max 1 vecka då och då och det känns ju inte direkt bra när vi ju åker till Thailand varje år. Och foten kanske inte blir op på flera år pga denna arbetssituationen. 

Så jag har mailat arbetsförmedlingen ang detta för det är ett bidragsjobb och dom står för halva lönen så jag vill ha ett samtal med alla parter innan jag sätter mig i en situation som kanske sedan blir ohållbar och jobbig. Jag vill inte börja ett jobb som det sedan kan bli tvister om vad som är sagt och lovat utan vill ha korten på bordet innan.

Så, så ligger det till så jag är faktiskt rätt stressad så till och med min psoriasis har blommat ut som bara den och det känns ännu j....are. Hade även tänkt sola lite solarium inför resan men det blir ju oxå svårt eftersom jag kommer ha en gipsad fot så jag kommer att vara likblek när vi kommer till Thailand....

Men men nu skall vi åka till IKEA och köpa lite nya sängkläder
Ha en underbar dag på er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

2 kommentarer:

 1. Du får ta en dag i sänder och hoppas att allt ordnar sej! Tänker på dej! Kramar från Finas mammis

  SvaraRadera
 2. Hej Camilla!
  Hoppas att din operation går bra och att det blir en skön Thailandsresa! Oroa dig inte så mycket över jobbet, du har rätt att vara sjukskrsjukskriven efter lästa operation så arbetsgivaren har ingenting att säga till om. Du har dessutom lagstadgad rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren även om man får vara flexibel med vilka veckor som fungerar med jobbet. Men att ams skulle sätta dig på ett sånt jobb där de inte ens följer de lagar som finns är anmärkningvärt och det tycker jag att du ska påpeka för dem om de tycker att du ska gå med på att luras på din rätt till semester.

  Hoppas du kan stressa ner lite och njuta av vardagen. Här i Stockholm har vintern precis landat med vit mark, mysigt men undrar hur långvarigt det blir. Sköt om dig!

  Anna på pysselnabon.blogspot.se

  SvaraRadera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också