fredag 23 mars 2018

Mönster virkad krage - Crochet collar / bib pattern

Här kommer mönstret på halskragarna jag har virkat. Har letat efter mönster men ej hittat någon som är så liten och som är lite mera bredd på så man skulle kunna ha den som en liten fin dregglis.


Här är lite info innan som ni kan läsa innan ni börjar: 


  • Jag har virkat min krage så man kan ha ett band att knyta med hellre än en knapp men det är en smaksak. Men med ett band så kan man ju justera själv hur hårt det skall sitta. 
  • Vill man ha knapp så är det bara att börja och virka 1:a  lm-varvet med så många lm du behöver för att komma runt knappen och och virka ihop den med 1 sm innan du börjar att virka 1:a lm-remsan.


lm = luftmaskor
hst = halvstolpar
st = stolpar
sm = smygmaska 
hö = hoppa över
lmb = luft maskbåge


Jag har utgått från 25 cm i omkrets för barn ca 3 månader. Vill man ha större så virka en lm remsa så lång man vill ha den bara den är delbar med 4 +2 (1:a hst). 

(Mitt mönster är UTAN knapp man trär i band istället vid öppningen.) 

Virkat med Svarta Fårets Tilda Eco Cotton 25 gram och det räcker med 1 nystan och virknål nr 3

1) Lägg upp 54 lm, vänd

2) 1 hst i 2:a lm, virka ytterligare 51 hst på varvet, vänd = (52 hst)

3) 3 lm = (1:a st),* hö 1 m, (1 st + 2 lm + 1 st = v-mönster) i nästa m, hö 1 m, 1 st i nästa m*
upprep ** varvet ut. OBS! Se till att du börjar och slutar varvet med 1 st. 
Varvet skall innehålla: 14 stolpar och 13 V-maskor. 

4) 3 lm= (1:a st), *hö till lm-båge och virka (2 st + 2 lm + 2 st), 1 st i nästa st* upprep** varvet ut, avsluta med 1 st i sista st på varvet. 

5) 3 lm = (1:a st ), *hö till lm-båge och virka ( 3 st + 2 lm + 3 st), 1 st i nästa st* upprep** varvet ut, avsluta med 1 st i sista st på varvet. 

6) 3 lm = (1:a st), hö till lm-båge och virka ( 4 st + 2 lm + 4 st), 1 st i nästa st* upprep** varvet ut, avsluta med 1 st i sista st på varvet. 

7) 3 lm = (1:a st), *hö till lm-båge och virka ( 4 st, 3 lm, gå ner och gör en 1 sm i 1:a lm av de 3 lm du virkade så det blir en picot,  virka ytterligare 3 st), 1 st i nästa st* ( förtydligande = Så det blir 7 stolpar med 1 picot i mittersta stolpen) upprep ** varvet ut. 
Avsluta med 1 st i sista st på varvet och fäst tråden.

Nu är kragen klar och ni kan montera på band. Frågor så är det bara och skriva under kommentarer eller skicka meddelande till camillaslivsstil@telia.com

Hoppas ni har blivit inspirerade
Och att ni fortsätter att läsa min blogg


CamillaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också