tisdag 9 augusti 2011

Kassabok - början till bättre ekonomi

Nu i två dagar har suttit och gått igenom vår "ekonomi" (att hushålla med begränsade resurser) som det heter på latin.
Har ju koll annars på ekonomin, men det jag gjort de senaste dagarna lagt upp budget plan för varje månad hela året. Även gått igenom våra abonnemang både telefon, bredband och försäkringar.
Köpte idag en kassabok för hemmet och en pärm där jag skriver ut budget rapport varje månad och bockar av med kassaboken och kontoutdrag från banken. Man vet inte vart man skall börja men säcken knyts ihop i sluttampen. Nu är det så att eftersom Benny får lön 2ggr i månaden 25 och 6 så tar det ett tag innan man får någon slags flyt i det hela. Man har verkligen fått sett vad en bil kostar per år. 60000kr/år...helt otroligt...Det är då bensin, försäkring, service, däck, dieselskatt. Det suger men i andra änden så reser vi mycket så vi får härda ut. Sedan så har vi lagt in ett sparande på 6000kr/mån så det finns dock pengar över till det om man inte öppnar plånboken förmycket.

Vill även slå ett slag för att rekommendera ett budget sida som heter http://www.kassabok.nu/. En mycket lätt förstårlig sida och man kommer fort igång. Även http://www.smartbudget.se/ är bra men lite mer avanserad och vill man utöka sidor så tar de betalt och det är det inte värt tycker jag. Så ta då istället http://www.kassabok.nu/.
Hoppas nu på mera pengar på sparkontot, men det är faktiskt lite roligt att jobba med det, dels för att Linnea nu har egen lägenhet och märker själv vad allt kostar. Hon har tagit efter mig att 'Willys egna varor är lika bra som felix så varför betala mera, roligare saker kan man göra för pengarna och många bäckar små...kan bli till en resa, sådant sporrar en till att vara ekonomisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också