fredag 15 mars 2013

Ergonomiska virknålar eller inte


Så klart kan jag inte hålla mig från att lägga in ett inlägg innan vår semester är slut. Nu är det dock bara 1 1/2 dag kvar så jag lägger in ett ändå. Nu har jag kikat lite omkring ang ergonomiska virknålar, och det har inte varit lätt kan jag säga!!

Jag har en förmåga att trycka väldigt hårt runt virknålen och så håller jag den inte som andra gör utan med hela handen runt den och ibland mellan fingrarna...jag vet det låter konstigt, men så är det. 
Så jag kollade lite på Tradera vad de hade och det var i plasthandtag med virknål i aluminium och så annat bla bla.

Men så på en sida så fick jag förklarat för mig att det inte är bara att skicka efter ergonomiska virknålar för de är lite olika beroende på fabrikat. Nått var så där bra och andra mindre bra och vissa var inte värt pengarna. Sedan är det ju egentligen bäst att få testa så de ligger bra i handen, för annars köper man ju "grisen i säcken"


 Den mest traditionella är kanske den bästa??


Har ni något bra förslag så lämna gärna ett!!


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

2 kommentarer:

 1. Hejsan! Om det är ett förslag vet jag inte men ett ganska bra tips. Jag har vanliga metallkrokar att virka med men får lite "skav" och ont i fingret efter siffrorna som skaver om jag virkar länge. MASKERINGSTEJP några varv så blir nålen perfekt och lite mjuk just där du vill ha det :) Du kan ju prova och se, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!
   Tack vilken bra ide med maskeringstejp. Alltså fingrarna blir nästan deformerade efter ett tag =inte skönt. Så varför köpa dyrt när man kan tejpa. TACK så mycket för tipset. Man har ju samlat på sig virknålar i alla storlekar. Skulle finnas ett universal skal i något mjukare material som man bara trädde nålen i med små reliffer i så den inte halkar ur, och passa alla storlekar...söka patent på det kanske :)
   Ha en trevlig vecka, kram camilla

   Radera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också