Igår bakade jag för första gången en budapestrulle. Jag blev inspirerad när jag såg Hela Sverige bakar och tänkte att detta kan inte vara så svårt, och det var det inte heller. Resultatet blev fantastiskt både i smak, konsistens och utseende.
Receptet ser ni nedan:
Ingredienser Budapestrulle
200 g äggvita
250 g strösocker
150 g hela hasselnötter
50 g potatismjöl
50 g hasselnötsflakes
Fyllning och dekoration
400 g vispgrädde
4-5 st mandarin/satsumas
100 g mörk choklad
Florsocker
Gör så här:
1. Budapestrulle:
Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.
2. Sätt ugnen på 190 grader.
3. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng.
4. Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.
5. Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.
6. Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
7. Dekorera med hasselnötsflakes.
8. Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.
9. Montering
Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.
10. Stryk ut grädden och fördela frukten.
11. Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.
12. Skär rent kanterna. Dekorera med choklad, grädde och frukt.
Receptet är hämtat på www.recept.nu av kocken Johan Sörberg
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla
Mmm Budapestrullen är en av mina favoriter :) och glutenfri vilket är det bästa när man tyvärr inte tål mjöl
SvaraRaderaKram Eva