måndag 23 september 2013

Plockat kantareller och håret fullt av älglusIdag har jag trots mina onda fötter varit i skogen med min dotter Emma. Emma har plockat så mycket kantareller det senaste att jag också var tvungen att följa med ut på en sväng. Det finns fortfarande en hel del kantareller i skogen men jag tyckte nog det var lite långt i mellan dom. Men vi fick då plockat ihop några liter.

Väl hemma så inser jag att jag är invaderad av älglus, fy fasiken så otäcka rackare. Det kliade i håret hela tiden och ramlade av ett 6 tal stycken trots att jag skakade huvudet flera gånger. Sedan när jag var i duschen så efteråt så kommer en till. 

Försöker skölja bort den från händerna men det gick inte, den ena satt kvar. Det enda var att nypa ihjäl eländet. Har aldrig varit med om detta tidigare och jag har då gått i skogen många gånger. 
Vill inte tänka på vad jag har i rumpan eftersom jag tog en liten kissepaus bakom en gran...:)
Men nu är det så här att jag tycker det är väldigt roligt att plocka " skogen guld" men jag kan tyvärr inte äta dem. Varje gång jag har försökt så blir jag jätte sjuk i våldsamma kramper i magen och gallan så jag lämnade mina svampar till svärföräldrarna och dom var ju så klart väldigt tacksamma för att få det hemlevererat utan att gå ut i skogen och bli invaderad av älglus.

Ja detta var min dag som skogsmulle !
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag snubblade in här av misstag för ett tag sedan och sedan dess fast! Fastnade för det fina mönstret på döskallesjalen och har faktiskt virkat en och är inne på min andra. Och köpt garn till en tredje. ;-)

    Har länkat till din sida under länkar på min blogg och vill nu bara meddela att jag tackar och bugar för det fina mönstret och en trevlig blogg!

    /Jeanette

    SvaraRadera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också