lördag 7 februari 2015

Mitt nya pysselrum - garnrum = inspirationkälla

Igår började vi förvandlingen av ett rum som inte blivit använt på några år efter att vår dotter har flyttat hemifrån. Mot väggen rakt fram stod igår en stor garderob som vi monterade ner och slängde och istället satte upp dessa konsoler och satte in ett skrivbord vi hade i förrådet. Det är det enda vi har köpt det andra hade vi sedan innan,  som vi ärvt och köpt på second hand. 

Eftersom jag virkar mycket så ville jag ha garn och sysaker nära till hands för man behöver både och många gånger.

En sak kan jag säga....JAG ÄLSKAR MITT NYA PYSSELRUM 


Nästan alla lådor och hattaskar har jag fått efter mina barn,  förutom de 3 vita lådorna som jag köpt på IKEA för några år sedan. När mina tjejer skulle flytta för några år sedan ville de att jag skulle slänga lådorna, men jag ville ha kvar dem ifall om att ?....och tur var väl det, för nu har jag lådor till alla mina satinband, dekorationer till påsk, sommar, halloween, julkransar och till olika saker jag virkar och dekorerar dessa med. 
 Så allt jag har, har en plats så jag behöver aldrig leta efter något speciellt utan jag har märkt upp lådorna med diverse innehåll så jag inte behöver rota i julbanden och dekorationerna när jag vill ha påskkrans till dörren tex....


Jag gillar att fota de saker jag virkar eller tillverkar och då brukar jag ha fina bakrunder och då använder jag mig av fina kartonger som från PiP Studio eller papper som är färgglatt som jag kan ha det stående på. 
Även när jag gjort något för beställning så brukar jag skicka med sakerna i fint papper och påsar och en liten etikett med en liten personlig hälsning, och det uppskattar de alltid. Det behövs inte så mycket för att göra en gåva till något extra och personligt. 


 Nu har vi fått HM HOME i Tanumshede och där har jag fyndat en hel del. 
Dessa två vita burkar har jag köpt för 20 kr/st  (ursäkta glömde sätta på locket) och har fyllt med massor av knappar som har legat lite här och där men är nu på ett och samma ställe. 
Vitt spetsband på rulle har jag köpt på Blomsterlandet i Strömstad, har gjort slut på minst 8 rullar för bara dessa är snygga i sig och dekorera med :)


Har varit på Hörnan i Strömstad det senaste och köpt en hel del tyg, både till mig och mina döttrar till deras hem. Jag fann ett tyg som var likt Missoni som jag gjorde kuddar till soffan med tofsar som ni sett i tidigare inlägg och så blev det senast lite olika tyger från Linum som skall bli kuddar till gästsängen i pysselrummet. 


 Hade en fäll liggandes som fick bli min sittdyna till stolen, men jag fick offra denna fina pinnstolen till min katt, som vägrar att sitta på någon annan stol än denna, så jag fick ut och ordna en annan i förrådet som jag fick hänga fällen på. 
Min katt " avskyr" fällen så vart jag än lägger den, på soffan, stolen eller golvet så vill han absolut inte ligga på den...det är ju fuskpäls men ändå vill han inte veta av den...tur för mig i alla fall. 


Som person vill jag har ordning och reda på allt, och det gör livet väldigt mycket lättare när man behöver saker och ting för då behöver man inte leta och slåss mot trassliga band, snören m.m.
  • Så jag har tagit : Hållare från klädestång i klädkammare och skruvat fastunder hyllan, bra avstånd från väggen så presentpapper/ dekorationsbandsrullarna får plats att snurra på stången. 
  • Sedan trädde jag rullarna på en IKEA gardinstång  och trädde emellan fästena. Satte sen filtkudde i ena änden så det inte skulle bli märke i tapeten ifall den skulle komma emot tapeten. 


När jag skall göra presenter/ julklappar så vill ja ha nära till hands med snöre, papper och namnetiketter så på detta viset har jag allt nära till hands och kan lätt så in paket snabbt, snyggt och personligt. 


Mina presentpapper får slåss i en papperskorg. Köper papper när det är billigt efter jul eller när jag hittar något som är personligt och känns lite extra när man ger bort det. Så en papperskorg är perfekt att trycka ner rullarna i . 


Så, så här ser min lilla värld ut. Allt gammalt blir nytt och det nya syns inte.
I morgon skall jag göra i ordning ett skåp jag köpte för 2-3 år sedan på återbruket som jag haft mina garn i. Men nu är det Rusch, Busch och huller och buller och skall göras i ordning. Så det är mitt lilla projekt i morgon. Men så klart så har jag lite flera projekt men det är det vardagliga som man aldrig kommer ifrån. 
Hoppas vi ses i morron
Kram och god natt på er och hör av er om ni vill ha hjälp med nått eller har någon fundering så skall jag se om jag kan hjälpa dig om inte så kanske kan vägleda dig till någon som kan . 

Hoppas ni har blivit inspirerade
Och att ni fortsätter att läsa min blogg


Camilla



7 kommentarer:

  1. Så avundsjuk jag blir på din ordning. Här är det rena kaoset. Vi är två personer i en liten tvåa och jag har min dator och mitt skrivbord i sovrummet. Sen är det nästan ingen plats till mina pysselgrejer. Jag stickar och virkar mycket och vår soffa i rummet är fullproppat med halvfärdiga saker och även helfärdiga förutom alla garner och beskrivningar. De flesta garnerna finns i ett par lådor, som jag har dragit under ett bord. Men det andra som jag beskrev ligger radat ovanpå soffryggen. NEJ! Jag skäms inte, för jag måste ha sakerna i närheten, när nån idé flyger på mig. Men oj vad jag skulle vilja ha ett arbetsrum för mig själv som det du visar.

    Gilla

    SvaraRadera
  2. Åh, vilket fint pysselrum! Rena drömmen 😊 Jag måste berätta att jag hittade hit till din blogg när jag googlade på mönster till en virkad barnmössa. Jag har virkat flera stycken efter ditt fina mönster. Ännu roligare blev det när jag plötsligt såg en bild från Mango Spa på din blogg. Vi har nämligen en lägenhet där och vi älskar att vara i lugnet där på resorten. Roligt att läsa vad andra tycker om Thailand och just Hua Hin. Ha det fint...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloo! så himla kul att du är ett fan av Mango Spa. vi åker om 19 dagar, men vi hyr alltid lägenheter i Q husen. Våra vänner Agneta och Stefan har också hus där och vi skall träffas där nu. Det är 7 året i rad vi åker dit så vi har fått många vänner på MS. Kul att du kikade in i bloggen och tyckte om mitt pysselrum. Nu när barna har flyttat så finns det plats och tid för det. Ha en fortsatt underbar söndag ,...kramkram camilla

      Radera
    2. Vad roligt att du tar dig tid att svara! Då får man kanske se lite härliga bilder från Thailand om ett tag då! Vi åker ner i april, ska bli så skönt. Oj då, 7 år på samma ställe, då måste ni gilla det mycket.

      Radera
  3. SusannaVattenkanna8 februari 2015 kl. 17:46

    Oh, vilket vackert rum!. Dessutom både smart och praktiskt.

    SvaraRadera
  4. Å, dina bilder är så inspirerande! Jag kommer också att få ett helt eget pysselrum vad det lider, och då kommer jag att återvända till ditt inlägg för att sno lite smarta idéer :). Ha en fin ny vecka!

    ~ Maria ~

    SvaraRadera
  5. Så fint du fått det! Har ett litet pysselrum men alldeles för mycket saker så där är ständigt kaos. Men jag gillar det ändå :) Hyllor på väggarna hade jag också behövt. Sen vill jag ha en STOR anslagstavla. Har "bara" bokhyllor med backar och lådor i. Men en dag... :)
    /Karolina

    SvaraRadera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också