måndag 20 april 2015

En fin entré gör varje människa glad

Sitter och njutet i solen, av fågelsång och ljudet av gräsklippare

Idag får vi en lika fin dag som i går och jag skall sitta ute i solen och virka så klart.
Det känns så underbart att se hur häckarna börjar bli gröna och buskarna knoppar och blommar. Själv har jag tagit fram sommar dynan till min entré bänk och fått arrangerat lite blommor. 
Livet känns skönt nu när ljus och värme kommer och man kan gå ut utan jacka.Denna bänken sitter jag ofta och tar en kopp kaffe och kikar runt på området. 
Jag tycker det är så roligt att kunna pynta ute och ge andra idéer och inspiration att själva göra sin entré eller trädgård lite roligare att vara i. Mönstret till dessa kuddar hittar ni Här . Jag använde mig av ett nederländskt mönster som ni hittar Här virkat med virknål nr 3. Garnet är Svarta Fårets Tilda


Spetsen är virkad enligt mönstret nedan. 

Varv 1 3 lm (=1:a st). Hoppa över 2 st.
"(1 st + 3 lm + 1 st) i nästa st, hoppa över 2 st" varvet ut.     
Varv 2. Upprepa varv 1 genom att virka mönstret i varje lm-båge     
Har alltid krans vid dörren, och nu när jag skulle göra en så hade jag så lite fina band som var långa att jag nästan fick panik. Jag har lådor med band men idag så kändes det som någon hade slängt det, men de sitter nog lite här och där i blomkrukor och dekorationer. Så det blir att bunkra upp lagret igen. Kransen får duga som den är ett tag till .


Så jag önskar er en riktig underbar vecka i detta fina vädret vi har nu...njut varje minut.

Kram på Er

Hoppas ni har blivit inspirerade
Och att ni fortsätter att läsa min blogg


Camilla1 kommentar:

  1. Oj så fint du har det! Kransen va så härlig, vårlig. Kuddarna också. Rutan liknar lite på en som jag virkar.Fast just nu har jag en dubbelvirkad gryltapp på gång. Ha det bra..

    SvaraRadera

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också