tisdag 24 juli 2012

Benny skadade sig på cirkelsågen

I söndags så skulle min man Benny kapa lite skivor för ett arbete inne. Och så klart så lyckades han skada sig allvarligt på vänster hand och pekfingret. Han kapade bort hela inre toppen så det blev flammsor och några lindrigare skador på övriga fingrar.

Jag hade precis åkt till jobbet och Benny stod ute på tomten när detta händer. Han fick panik och ropar på vår svägerska Camilla att hämta Bennys pappa Rustan. Så hon sticker dit. Under tiden ser våra grannar detta Berit och Claes och de kommer till hans hjälp fort och Berit fick tag på en handduk och vira in handen i.
Rustan får in Benny i bilen och åker till Strömstads akutmottagning.

Under tiden ringer Berit sjukvårdsupplysningen och meddelar att Benny är på väg och att de vet vad som väntar. Men torts detta så fick Benny sitta i 1 1/2 timme innan han kom in pga att det var lite läkare och mycket patienter. Uddevalla sjukhus var inte att tänka på pga av mils långa köer på E6 före Uddevalla pga en älg olycka.

Men tills slut kom han in och fick bedövningspruta så de fick göra rent såret. Det gick inte att sy pga slamsorna av huden utan de fick klippa rent runt och sedan göra ett omslag och så skulle han till vårdcentralen i Tanum på Onsdag. Men pga skadans omfattning kunde detta ta över en månad innan de läker. Så vi får hoppas de har positiva besked på Onsdag att det läker fort och att han kan jobba som vanligt igen. Benny går redan efter 2 dagar på nålar och är rastlös pga detta.

 Håll tummarna att det skall gå bra och så klart tusen och tusen tack till Berit, Claes och Rustan som kom till undsättning när skadan var skedd och hjälpe till. Ni är guld värda. Det finns de som bara sitter inne och inte vågar komma ut och det skulle vara förödande för den skadade. Tänk om de andra inte kunde något vart var då DU som hade kunnat gjort något. Bättre att komma fram och erbjuda hjälp en gång för mycket än inte alls...
Tack igen
kram camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kikade in och gav en liten hälsning.
Lämna gärna din bloggadress så kan jag hälsa på dig också