fredag 30 mars 2012

Linneas nya hårfärg

Igår tog vi lite kort på Linnea och hennes nya hårfärg. Jag måste säga att det blev jätte fint och skall använda denna till inbjudningskorten till studenten.

Ego ting som jag vill ha

Här är tre ting som jag skulle vilja ha och som passar in på mig personligen. Kan inte direkt komma på vart jag hittade dem men jag hoppas de har överseende med det eller om ni kanske vet..

Nedanstående är en magnet
 Detta om ungdomen är ju oxå kloka ord..

 Denna bössans kulle man få till studenten, för det tar ett tag innan man fått skrapat i hop pengarna.

Linneas studentskylt

Nu har jag fått börjat med Linneas studentskylt. Jag är supernöjd, hon ville ha en rosa skylt och efter lite jobb så blev detta resultatet. Skall bara ändra klassens namn nedan till vänster och skriva FRISÖR för det är ingen som fattar vad det är för utbildning hon gått annars. Jag tycker det är så roligt att greja med sådant och jag gjorde liknande förra året till Emma. 

Skylten har jag gjort på www.trycksakstorget.se

onsdag 28 mars 2012

Funderingar om starta eget...men vad???

Nu när arbetslöshet väntar så snurrar det ju så klart tankar kring att starta eget. Har själv sedan länge sagt till mig själv att förbli anställd för trygghetens skull, men så klart skulle det vara roligt att få jobba med sådant man själv tycker är roligt.

Dock är det ju så att inom inredning finns det redan miljoner webbsidor och butiker och det är en svår bransch att nicha sig i. Man vill ju ha något speciellt och så klart som funkar här ute i buschen "Tanumshede". Men en webb butik når man så klart flera men då måste man verkligen ha ett bra kundunderlag och kundkrets att luta sig mot, och att man bloggar och håller sig uppdaterad ut mot media och att man får läsare till bloggen.

Nu har jag ju sån tur att Linnea har stor läsare krets och kan länka mig i sin blogg, men då kommer nästa fråga...Vart skall man börja???så jag får nog googla en hel del om att starta webb butik och vad man bör tänka på m.m.
Sedan gäller det ju så klart att ha produkter som lockar och intresserar, och tyvärr har jag inte en så stor läsare krets att jag kan skicka ut förfrågan om vad som efterfrågas när det gäller butiker på nätet. Men vill Linnea och Emma hjälpa mig ut mot webb världen och med hemsidor m.m så är ju det så klart mycket värt och att man har någon att bolla allt med.

För man vill ju inte sälja saker som var förra årets succe utan ha nya och trendiga varor som lockar den yngre generationen så klart, det är ju dem som man kommer ha längst som kunder om man lyckas...just det, om man lyckas och vågar jag detta??? hmmm får sova på saken ett tag till eller så blir det inget som alltid, fast det vore kul att bryta den tanke trenden...
Så goda ideer vill jag ha.....så hjälp mig....

Tjabasss

tisdag 27 mars 2012

Nu är jag på väg tillbaka

Efter helgens akut besök på Uddevalla sjukhus har allt vänt som en näve. Slutade med morfinet och fick citadon och livet har vänt tillbaka hur snabbt som helst. Idag var jag nästan som vanligt igen med ork och styrka. Har så klart lite ont men det är inte jämnförbart med det jag var med om i helgen.
Imorron skall jag ta bort dränet i nacken och det blir jätteskönt att slippa det. Som sagt så behöver jag inte ens ta medicinen mer än två ggr per dag och inte då bara halva dosen. Jag vill ju inte bli beroende av dessa mediciner och så gör dom mig lite yr och illamående.
Så den 13 april skall agrafferna bort och det är ju som sagt 30 st så det skall bli min nästa milstålpe
Här är ett frächare kort på mig från idag...
Det är klar skillnad men det syns i ögonen att jag är lite klen ännu och som sagt yrsel syns ju inte...

lördag 24 mars 2012

Smärtan - en prövning

Det senaste dygnet har varit en prövning när det gäller smärta. Det har varit för jävligt och jag har så ont i nacken. Känns som om hela såret skall sprättas upp så fort jag rör mig och jag blir bara stelare och stelare i nacken.

Igår kväll brast allt, jag grät och grät och kände mig eländig och döden stod och knackade på dörren. Hemska tankar vällde upp i huvudet och smärtan i nacken var outhärdlig. Har inte tagit något större med morfin för att jag inte vill bli pigg och inte kunna somna till natten.

Så i natt så tog jag två panodil och en imovane för sömnen men nacken var så stel och allt bara sträckte och känndes jävligt men jag fick lite sömn till fem på morronen då fick det bli en morfin och jag somnade faktiskt i två timmar men drömde därefter helt krazy. Så nu tar jag var 6:e timme en morfin så det värsta håller sig borta .

Att komma ur sängen är det värsta på hela dygnet..jag får hasa mig ner på golvet och sedan resa mig med kraft av benen, för minsta spänning i nacke,rygg,armar så skjuter det smärta ut i såret.
På samma gång som jag skall vila mig så känns det bättre när jag är uppe och går och sitter, men jag blir väldigt trött. Men jag måste övertala mig att det blir bra men det är svårt just nu, jag har en sådan tur att ha

Benny som tar hand om mig och hjälper mig dygnet runt. Sade till honom att det skall bli skönt för honom att få åka till Norge och jobba och få vila upp sig.

fredag 23 mars 2012

Soffgrupp YSTAD - Happy Price


Idag bestämde vi oss för att köpa denna soffan YSTAD, den kommer att bli bra på vår fram sida där vi har det varmaste läget och bara sitta och softa i. Man får med dyna så man kan ha bordet med tillhörande glasskiva till en pall...smart. Ännu bättre är att man kan bygga soffan som man vill varje sektion är lös och man   använder klips för att foga samman delarna...man får den precis som man vill...
En frozen Margurita och sitta i denna en varm kväll..nice..hoppas på bra sommar...
I




torsdag 22 mars 2012

Vackra blommor från goda vänner

Jag har så vänliga vänner som bryr sig om mig, igår fick jag fin bukett med röda papegoja tulpaner av Berit min granne och sedan kom Kompass-rosen hit med en vacker vit bukett som var från Sara på jobbet. Alltså det är så omtänksamt och man blir glad att det finns några som tänker på en när man har det jobbigt.


Gångstenar med citat

När jag var på Hedemyr´s här om dagen fann jag dessa fantastiska gång-stenar/prydnad sten med olika citat på. Dessa är runda och platta under och bra höjd att kunna lägga på en liten gång stig på gräsmatta eller lägga in som dekor i befintlig entré av plattor eller stenar.
Det är ju super snyggt och personligt så klart. Skall själv köpa två-tre stycken och lägga som dekor vid min entré..  


Operation av tumören

Ja! igår var jag och opererade bort resterande tumörer i nacken på Mölndals sjukhus. Resan dit var en j..a plåga fick åka runt halva bohuslän och hämta folk tills taxin var helt full.
Men väl där kom jag in fort och fick byta om direkt. Emma fick order om att detta kunde ta ca fyra timmar.

När läkaren kom in på salen för och kolla så drog han i nacken, och sade att såret blir stort och att han ev var tvungen och transplantera hud från låret. Detta gjorde ju mig orolig, men behövs det så är det får de göra det.
Efter operation som tog över en timme så vid uppvaket så var det första att jag kände på låret och det var inget taget där så jag slapp hud transplantation tack och lov.

Men däremot sitter det en drän i nacken, en lång slang till en flaska där vätska och blod skall samlas för att det blev en grop i nacken. Denna skall jag gå och dra på i nio dagar och inte tömma eller ta bort under tiden.

Natten blev lång, ingen sömn och morfin tabletterna tröttade inte ut mig utan gjorde mig mera uppiggande. Så jag var vaken hela natten..men idag skall jag ringa om sömntabletter så jag får sova något detta blir uttröttande om jag inte får några timmer riktig sömn.
Sjukskriven i 24 dagar och återbesök o tre veckor så jag hoppas allt går bra. Här en bild från när jag kom hem.

måndag 19 mars 2012

Inredningstävling på Jotex

Här är mitt förslag till inredningstävlingen på Jotex. Det var ju tyvärr inte så mycket att välja imellan och möblerna skall stå där de står och inte mycket detaljer men detta är mitt tidlösa förslag i allafall...gå in och rösta på www.jotex.se 

Vårfint i kruka....

Nu har jag fått vårplanterat penseer och tet a tet, med lite björkris och lila trassel runt..hoppas nu våren håller i sig. 

Vit hortensia

Idag var jag på Växtriket i Strömstad, och när jag gör spontana besök så kommer jag alltid över fantastiska fynd där. Så jag hittade dessa fantastiska stora vita hortensier. Blommorna kostade 15kr styck och de vita krukorna med runda ringar på kostade 20kr styck. Jag är så nöjd över mitt köp och som gav mitt hem mera liv och ser väldigt välkomnande ut när man kommer in.






söndag 18 mars 2012

Emmas senaste tatuering

Nu har vår Emma varit och gjort sin andra tatuering. Det blev efternamnet på underarmen och det blev jätte fint och tidlöst, sånt gillar jag....

Nytt engagemang på Hedemyrs inredning

Nu när jag skall bli sjukskriven ett tag så har jag beslutat mig för att kontakta ansvariga om det är ok att ta lite bilder och lägga ut på bloggen för att inspirera läsare om deras utbud och vad de själva kan göra hemma vare sig det är stort eller smått. Så jag hoppas ni har överseende på att det blivit ett glapp i uppdateringen i bloggen och att jag har varit i Thailand i 3 veckor och allt annat som hänt. Se nästa inlägg....Ha det gött vi ses

lördag 10 mars 2012

Köpt mig surfplatta

Idag slog jag på stort. Jag gick in på www.tabletkungen.se och beställde mig en surfplatta med lite övriga tillbehör. Totalt gick det på 1700kr så jag chansar och hoppas den funkar för mitt behov. Vill ha något att surfa på och greja med bilder m.m som är större än Iphone men billigare än Ipad.
 Skyddsfodral med stativ och  tangentbord i och plats för surfplattan, smart va!!

Emmas naglar

Idag tog sig Emma en tur själv ner till Market Village i Hua Hin för att gör i ordning sina naglar och det blev jätte fint.


tisdag 6 mars 2012

Sista dagarna i Thailand

Ja nu börjar semestern nalka sitt slut..jaja det är ju 5dagar kvar om man räknar avresedatum oxå. Men endast 4 dagar på beachen.

Om jag skall summera det som vart så började det lite si och så. Jag har haft svårt att ställa om mig inte tidsmässigt utan mentalt, trotts att jag har förberett mig i över ett halvår på resan. Det har varit med tabletter och värmen och att magen inte funkade första veckan.

Sedan detta med kontakten utåt som att när jag är vaken sover ni i sverige och då har jag ingen att tjöta med. Nu är det ju så säger ni då att "du är på semester" ja jag vet men vill ändå veta vad som händer i Tanum och alla vänner.

Men nu den senaste veckan har allt landat och jag känner mig mera bekväm här och inte så stressad som jag var i början..som ni nog märkte i mina inlägg.
Men nu har jag faktiskt lite svårt att sova för AC kyler ner rummet väldigt och surrar, stänger man av den och sätter på snurrfläkten i taket blir det snart varm igen.

Sedan så har kudden och lakanet blivit obekväma att sova i och jag saknar min kudde och täcke.Har inte en enda dag sovit längre än till halv åtta på morronen...det går bara inte, får se hur det går när jag kommer hem.

Inte minst så saknar jag min dotter Linnea som trots att hon bor i Uddevalla ändå var lättare att kontakta än här nere..Men dagarna går fort nu och man märket på Mango Spa att folk börjar åka hem från sina långsemestrar nu och denna veckan åker 15pers hem till Sverige.

Så vi får njuta de sista dagarna, för dagarna går väldigt fort, man badar, äter, tjötar lite på kvällen sedan sängen vid 11 tiden och upp halv åtta igen...så plötsligt står man på långtidsparkeringen på landvetter och letar efter bilen och fryser....

Men jag är mega nöjd över resan trots allt som varit och får se vart vi reser nästa gång men då vill jag ha med båda tjejerna...
Tack och hej från Camilla

söndag 4 mars 2012

Kokosbutiken - massor av speciella saker

Hittade en sida som heter www.kokosbutiken.se som har lite roligare och speciella inredning saker och massor av personliga barn och doptavlor. Även klistermärken att ha på lådor och på väggarna som gör ditt hem personligt....lite udda butik..så gå in och kolla.

lördag 3 mars 2012

Vårnyheter från Village

Var idag inne och kollade på www.village.se. De har massor av fräscha nyheter som tallrikarna nedan och kaffemuggarna med "Mamma" och "Pappa". Det är både romantisk stil och retro stil över det hela och prisvärt



Benny hos doktorn igen....

Alltså varenda gång vi varit i Thailand så måste benny uppsöka läkare. De senaste 3ggr har han fått öroninfektion och sedan blivit behandlad hemma i flera månader efter dessa infektioner. Och så klart så var det dax igen. Imorse när vi åt frukost så fick jag se att hela hans innanlår var helt täckt med röda sår och var infekterade och det var inte myggbett.

 Så jag blev så "trött och irriterad" på att han vill vänta några dagar. Nej sa jag du åker direkt och så undrade jag varför han inget sagt innan...Men män dom är bra "dumma i huvet" när det gäller sånt. Så han fick åka till Bangkok hospital i Hua Hin och så klart hade han infektioner i hårsäckarna på benen och får salva och pencelin och skall på återbesök på Torsdag igen. Så efter varje bad måste han smörja in och då tycker jag att han kan hålla sig vid poolen tillsvidare där han kan gå in och duscha.
Gratis är det inte heller så 3500bath gick det på men ev få tillbaka på försäkringen, hoppas det.

Jag har inte varit på humör hela denna semestern, men jag skall ha en jävla förståelse för dem men inte vise versa. ""Vi gör inte det om inte du är med, du ställer de viktiga frågorna, du vet allt"" ...ja men jag vill inte veta allt, göra allt live me alone...

Så denna sista vecka skall jag själv åka till beachen varje dag..jag är inte rädd för att klara mig själv, men de andra är inte så självgående som dom gör sken om.
Så tyvärr detta är sista gången jag åker till Thailand med Benny, orkar inte hålla på och sassa med öroninfektioner, hårsäcksinfektioner örongångsinfektioner.blablabla..

JAG ÄR PÅ SEMESTER..JAG VILL INTE BRY MIG OM ALLA EKSEM...JAG HAR DET OCHSÅ MEN GÖR INGEN STOR AFFÄR AV DET.Och jag hoppas att när han åker någonstanns att han är mera förberedd med mediciner m.m eller hyra en egen privat läkare tillock med.

Men som sagt mina stunder vid stranden är jätte sköna och jag sover gott men dalta med dom är det slut med.

Jag har hemlängtan...

Nu är det bara en vecka kvar på semestern. Det har varit underbart men väldigt varmt. Vi har ett förträffligt bra boende och med underbar restaurang och fina poolområden. Det som sänker det denna gången är små svarta flugor som kommer i hundra tals så fort man sätter sig ute, men inte vid restaurangen där det är fläktar.

Så det är ju nice att vi hittat ett badstrand vid Veranda Louge som har bra,fräsch,suverän service bland strandkillarna. Vattnet är underbart och helt rent.
Nu har man varit på nattmarknaden flera gånger och kommer bara ta en tur till ner innan jag åker hem för att göra slut på de sista respengarna. Jag köpte här en dag en klänning i brunsvart leopardmönster som satt jättefint på och kostade 280bath. Så jag skall försöka hitta en som jag kan ha som tunika på Linneas student.

Visst är det roligt att Emma är med men hon är dock det tredjebenet och hon säger att jag är alltid sur, men jag tycker hon är det. Sedan vill hon shoppa hela tiden men det vill inte jag. Hon vill att jag skall vara med överallt så jag kan tala engelska så där och ställer de rätta frågorna och m.m. Men jag blir galen, människan är 20år hon får klara sig själv...och jag försöker klippa navelsträngen hela tiden men hon håller kvar den. Men hemma är det tvärt om då skall hon klara allt själv och jag får inte lägga mig i...man blir lite frustrerad.
Benny däremot sitter så klart på stolen mitt i mellan och håller med oss båda och tycker inget för då blir det bara tjöt.

Så JA förra resan var bättre och vi gjorde som vi ville och kändes mera avslappnat än denna gången. Så resterande dagar blir vid stranden varje dag och jag skall bara dricka bananshake och inget mera öl.
Jag har fått så ont i magen av det och har bara fått vara på toa 2gg på nästan 2 veckor jag är helt förstoppad och jätte ont när jag äter och dricker öl, men shaken går bra så det blir min diet till jag kommer hem.

Det är så synd att det skall till så lite för att jag kommer ur balans. Värk i kroppen, magen, pms, tjock mage, ful på kort, självkänslan är inte i topp och då ryker de övriga i gänget med i den negativa spiralen. Sån tur vad har jag bra böcker som får mig att fly bort från tillvaron imellanåt.

Hemlängtan har jag, för jag vill känna mig ren och fräsch, se på TV, gå på Hedemyrs och kolla inredning, köpa inredning, mysa i soffan. Jag vet att alla andra veckor under året får jag göra det och jag skall koppla av nu men det är för sent för det och jag försöker så gott jag kan att njuta här nere för det är underbart och jag är ingen förpestad människa men jag är TRÖTT på värme, ölen, saltet, AC, fläktar, och magont så klart.
Tack och hej...jag gör så gott jag kan...