onsdag 29 januari 2014

Ännu en vän har gått bort

Idag gick min vän Ewa bort och jag känner att jag har en stor sten över mitt hjärta. Vi blev så goda vänner när jag jobbade på Systembolaget i Strömstad. Hade samma råa humor och vi gjorde inget annat än skrattade. Det blev även att vi umgicks på fritiden och käkade middag med varandra och min dotter var hos henne och klippte och gjorde slingor några gånger.

Hon hade en kolonilott som jag var med en gång och hjälpte till med och det var många goa skratt när vi klafsade runt i den blöta gjorden.
Sedan så bytte vi även sticklingar av olika grönsaker vi odlade upp och pratade om odling och trädgård för det var ett intresse vi båda delade. 

Även så var jag hemma hos henne och kom med inredning idéer som hon var så tacksam över och hon fick lite lyktor som passade hennes marockanska stil. 

Ja! idag sörjer jag en mycket god vän som blev bara 54 år. 
Det har varit en tung vecka, nu när 2 av mina bästa vänner har gått bort på kort tid och jag hänger inte känslomässigt med i svängarna.  

Tiden liksom bara stannar, och livet blir aldrig detsamma igen


Tack Ewa för jag fick vara din vän



Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 28 januari 2014

Ännu en vecka har gått...


Nu har jag inte gjort något inlägg på länge. Det har varit en tumult vecka efter att min vän Berit gick bort och jag fick även veta att en annan god vän snart inte längre finns bland oss. Så det har varit svårt att inspirera mig till att skriva och att virka utan jag har mest bara gått runt och tänkt och pysslat här hemma.

Fick dock i veckan ett litet paket från Cellbes där jag visst hade beställt nya sängkläder som hade tryck av stickade flätor. Jag är riktigt nöjd över dem och de kostade bara 50 kr/ set så även om det inte var världens bästa kvalitet så duger de gott, men de matchar ju sänggaveln och kuddarna bra.... :)
Jag har då dock fått virkat min kofta som jag skrivit om tidigare och skall idag montera den. Så lite virkat har jag gjort mellan varven nu när jag sitter här med min ny opererade fot. 
Men bara för att jag skall sitta mycket och vila foten, ju mera kliar det i kroppen att jag måste gör något vettigt. 
Men efter nattens snöfall så lär jag inte gå så långt kan jag säga, utan jag får "utnyttja" min dotter som lånar vår bil att köra mig till affären och ut och rasta mig i bland. 

Men mina goda vänner...ni får ha lite tåls med mig och mina glesa inlägg, men hjärnan står rätt still ännu men startar nog upp igen efter att fått begravningen gjord till veckan, för den gör att man bara går på spänn och väntar på att få det gjort.

Så ut och sparka på sparken, åk skidor eller ta en underbart skön promenad, och gå lite för mig med för jag saknar att få vara ute och få lite frisk luft.

Kramizzzz
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

torsdag 23 januari 2014

Operationen är nu gjord

Igår var jag i Spenshult i Halland och opererade min fot. Det var en jäkla resa fram och tillbaka men nu är det då gjort. Har inte fått gips utan en stor pjäxa som skall spännas runt foten. 
Men till natten behöver jag inte ha den på och det är ju skönt, för annars vet jag inte hur jag skulle stå ut.

Nu skall jag dras med detta i 3 veckor sedan skall stygnen bort och jag skall få sjukgymnastik m.m . 
Men jag kommer att kunna åka till Thailand den 28 feb och det kommer att bli skönt efter alla tråkigheter som skett. 

Sedan så har den akuta delen av sorgchocken lagt sig och jag har fått lite distans till allt. Eller så är jag kanske fortfarande i chock att jag inget fattar förrän begravningen blir, det kommer att bli en väldigt jobbig dag för alla.

Nu skall jag göra mig  i ordning och åka till VC för det har blött igenom bandaget igår så jag måste få bytat det och så skall jag till apoteket och ta ut ett gäng mediciner.

Kanske skriver lite mera sedan, 

Ha en bra dag på er






Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 21 januari 2014

Sorgebesked

Idag är det sorgens dag för oss! vår älskade granne Berit som är min bästa vän dog i morse. Detta kom hastigt och jag han ej aldrig säga farväl.
Jag är i ett vakuum och fattar ingenting och bara gråter och gråter. 
Hör inga fåglar eller sus i träden, bara tystnad. Vem skall jag nu ha och prata med om livet och skvallra med och dela glädje och sorg. 
Hon var så älskad och omtyckt av alla och nu är en bit av mitt hjärta borta och så får det vara för jag kommer aldrig att glömma henne 

Varför!

Flyg lilla sparvöga, flyg över ängarna...


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

måndag 20 januari 2014

Fler än jag som gillar sjalen!

Efter att igår lagt ut bilder på min snäckskalsmönstrade sjal på Facebook har jag nu fått 2 beställningar.
Nu är det ju släkt och vänner, men det är ändå väldigt kul att de tycker att det jag gör är så fint att de själva vill ha.
Så det blev att åka till garnaffären Broderiet i Tanum och införskaffa 2 nystan Järbo Stella, och jag hade sån tur att jag fick de två sista i denna färgkombinationen. Så nu har jag ännu flera projekt att ge mig i kast med. 

Men jag var även och lade undan nystan till en Grandma Cout i underbart ljus dimrosa som heter Svea och som var ett nytt garn. Garnet har en fantastiskt  fin lyster som kommer göra sig fantastiskt fin till en kappa. Så i morgon blir det att shoppa garn igen...

Nu när man virkar åt andra så får jag blocka dem innan jag lämnar dem, jag är inte så noga själv med det.

Så det är bara fram med virknålen tjejer och killar!....

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Måndag igen...


Då var det måndag igen!

(Längtar till sommartider )

Ja! denna veckan har jag väntat på länge, för jag skall operera min fot på onsdag. 
Jag hoppas verkligen att denna op skall hjälpa mig från smärtor men jag känner mig lite osäker på om det kommer att göra det, men jag måste har förhoppning om att läkarna vet vad de gör.

Har märkt att till natten när jag skall sova som slår mitt hjärta väldigt mycket och det rycker i kroppen. Det är nog inre stress kan jag tänka mig för jag brukar inte ha sådana problem.

Det är då tur att jag har virkningen som terapi och tidsfördriv annars hade jag nog blivit tokig. Har även fått en beställning på snäckskalsmönstrad sjal så då har jag lite projekt fram igenom. 

I morgon börjar duschningen som skall göras inför op så 2 ggr på dagen och 1 innan jag reser till sjukhuset. Jag skall vara i Spenhult på onsdag morgon kl 08.00 och det är 30 mil dit så det blir att åka tidigt och inte snacka om hur tidigt jag måste upp för jag skall duscha innan också. Men jag har rätt till sjukresor så det kostar mig 150 kr per resa och det är ju värt det för 30 mil med taxi.

Var och hämtade kryckor på arbetsterapin härom dagen och försökt att hoppa med dem, men det går inget bra, men det kanske går bättre när man väl måste ha dem, men träningsvärk i armarna lär jag garanterat få.

Så idag blir det att åka och köpa lite garn och handla lite för sedan så lär jag inte kunna köra på ett tag när jag nu skall bli gipsad, och så jobbar min man i Norge så han är borta under veckorna. Men jag har ju mina barn varav den ena bor här i Tanum så hon kan ju alltid hjälpa mig och även min svärfar ställer upp.

Så med dessa smått egoistiska ord önskar jag er alla en underbar måndag och att denna nya vecka ger er nya spännande utmaningar

Kram på Er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 19 januari 2014

Vårfin i ny virkad sjal

Nu är min snäckskalsmönstrade sjal färdig!
Haft denna sjal som ett extra projekt på sidan av annan virkning de senaste veckorna men nu är den klar. Den blev väldigt fin och mycket skön. Fina färger i rosa, lila och grått som passar till det mesta, och som jag kan bära nu och till våren. 

Mönstret är super enkelt och det gör det roligare att virka, när man slipper att titta på mönstret hela tiden.
Mönstret på sjalen hittar ni Här
Garnet jag använt är Järbo Stella och behövde bara använda 1 nystan och virknål 3.5.


 
Nu skall jag fortsätta med mitt andra projekt som är en virkad långkofta...hoppas bara att den blir bra för den tidigare koftan jag gjorde fick jag slänga så eländig den blev.

Ha en skön Söndag på er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

fredag 17 januari 2014

Gjort en sänggavel idag

Idag har jag och Benny äntligen gjort sänggaveln jag velat ha länge. Hade sedan tidigare typisk tråkig kontinental sänggavel i svart som mer såg ut som en stor tung klump.
NU! en ljusgrå gavel i linne och med kromade knappar. Bilden är tagen på kvällen så den ser mörkare ut än vad den egentligen är.
Nu känns rummet mera lyxigt och lättare i stilen precis som jag vill ha det.

Vill ni också göra er egna sänggavel så har jag en steg för steg anvisning här bredvid, det är väldigt enkelt att göra. 


Gaveln gjorde vi av plywood skivor, några reglar att ha runt om stommen
Linnetyg från IKEA
2 st billiga täcken från IKEA som jag vadderade med.
24 st knappar

 Nu kan jag sova med stil 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

onsdag 15 januari 2014

Pimpat mössan

Fick för mig att "pimpa" mina baggy mössor med stjärnor och det blev ena bra tycker jag. Nu kan jag se i korgen vilka mössor som är mina och Bennys. 
Mönstret på stjärnan hittar ni Här

Kastreringen av Linneas katt Musse gick jättebra och han hoppade och skuttade som bara den några timmar efter op så det är nog gott läkkött i honom. Nu har de åkt hem till Uddevalla igen och lugnet har lagt sig. 

Var även igår och hämtade mina kryckor som jag skall ha efter op av min fot nästa vecka. Försökte att hoppa lite med dem men det kommer att gå åt h...e med alltihopa. Kommer att ligga som vrakved på golvet, så det får väl bli rullstol :) jaja! det ordnar sig nog.

Snön har kommit med besked så jag har varit ute och skottat flera ggr idag, och mer skall det visst bli. Detta skulle ju ha kommit vid jul och inte nu. Men så klart alla ungar tycker ju det är roligt så för deras skull har jag överseende med det :)

Nu skall jag fortsätta virka på min kofta/kappa som jag hoppas jag lyckas med bättre än förra gången.

Sköt om er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 14 januari 2014

Idag blir det kastrering av Musse!

Godmorgon Tisdag!
Nu är det vitt och kallt ute och jag sitter här med kaffekoppen och myser.
Igår kom Linnea och hennes katt Musse på besök, för idag skall den lilla mannen kastreras. 
Det skall nog göra gott på honom och så skall vi även göra en vanlig undersökning på honom för han har lite defekter här och där.
Sedan så har jag gått ett ryck att försöka mig på att virka en kofta som någon hade lagt ut på facebook och som alla ville ha mönstret till och så även jag.
Så det blev att åka till garnaffären och köpa lite garn trots att jag borde hålla i bromsen när det gäller detta, men kunde inte låta bli. 
Jag skall visa bilder och mönster senare för det är ett väldigt fin modell.

Nu skall jag äta frukost och sedan åka till arbetsterapin för att hämta ut kryckor som jag behöver till veckan.

Med dessa korta ord önskar jag er en trevlig dag
kram från er Camilla
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 12 januari 2014

Fyndat lite tyg

Var på IKEA i går och handlade lite smått och gott.
Köpte dessa lite knasiga tyger som jag tänkte sy axelväskor som jag skall ha i Thailand. 
Dom sålde dessa i buntar med 5 meter i varje och för hela 19 kr/bunt. Så för 4 kr/m så får det vara lite crazy mönster. Även bra och ha och fodra necessärer och dyl.

Men har någon nått förslag till vad jag kan göra så är jag tacksam på förslag.

Men stor otur hade jag! för när jag startade sy maskinen så gick den sönder, och den har inte gått många mil så det blir att lämna in den för reparation. Det är ju typiskt när man väl får för sig att göra något så blir det bara att lägga det till sidan och gå runt och störa sig på det..

Men, men det är ju ingen som tar det i från mig så jag får väl kika lite omkring och få inspiration för vad jag kan sy av det. 

Så jag tar fram virknålen istället för där finns inget som går sönder :) 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

lördag 11 januari 2014

Summering av veckan som gick

Lördag morgon jag sitter här i soffan i morgonrocken och summerar veckan lite!


Det har känts lite oroligt i kroppen av många skäl. Dels för att jag om drygt en vecka skall operera min fot i Spenshult som ligger 30 mil här ifrån. Det är en dagoperation så det blir tuff dag med resa och op och resa hem igen =60 mil, men om allt går som jag vill så hoppas jag att min man kan köra mig ner, annars så får jag ta sjukresa och det är det sämsta alternativet för det är svårt att kräva att de skall stanna om man behöver på toalett eller mår illa.

Sedan så har vi efter många om och men beslutat oss för att göra resan till Thailand den 28 feb- 16 mars som vi bokade i somras. Vi hade mer eller mindre bestämt oss att strunta i resan pga op men eftersom vi inte får tillbaka pengarna så har jag nu bestämt att resan blir av och enligt sjuksköterskorna på Spenshult så skall det inte vara något problem.

 Men efter denna op behöver jag även op min andra fot men det går inte att göra på samma gång utan måste vänta i några månader men jag skall börja på ett nytt jobb dagen efter vi kommer hem från Thailand och vad jag har förstått av en anställd där så är det svårt med ledighet. Så detta ställer till det för mig för jag måste få op foten för att kunna jobba. 
De har inte ens sammanhängande semester på sommaren utan max 1 vecka då och då och det känns ju inte direkt bra när vi ju åker till Thailand varje år. Och foten kanske inte blir op på flera år pga denna arbetssituationen. 

Så jag har mailat arbetsförmedlingen ang detta för det är ett bidragsjobb och dom står för halva lönen så jag vill ha ett samtal med alla parter innan jag sätter mig i en situation som kanske sedan blir ohållbar och jobbig. Jag vill inte börja ett jobb som det sedan kan bli tvister om vad som är sagt och lovat utan vill ha korten på bordet innan.

Så, så ligger det till så jag är faktiskt rätt stressad så till och med min psoriasis har blommat ut som bara den och det känns ännu j....are. Hade även tänkt sola lite solarium inför resan men det blir ju oxå svårt eftersom jag kommer ha en gipsad fot så jag kommer att vara likblek när vi kommer till Thailand....

Men men nu skall vi åka till IKEA och köpa lite nya sängkläder
Ha en underbar dag på er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

onsdag 8 januari 2014

Solen var är du ?

Godmorgon onsdag!
Ny dag, nya utmaningar eller?

Det är lite tråkigt nu på dagarna när inte min dotter Emma kan komma hit, för hon fick vattenkoppor för några dagar sedan och hon är 22 år så det är lite jobbigt att få det som vuxen. Jag och Linnea har inte heller haft vattenkoppor och vill absolut inte få det innan operationen.

Regnet öser ner och jag har snart glömt hur solen ser ut, gud så hemskt! Jag bara längtar till när man kan öppna dörren och sätta sig utanför på bänken och njuta av solen, blommor, fågelkvitter och allt grönt och ta en kopp kaffe och bara njuta. 

Men till helgen skall det väl bli lite sol och då får man ställa sig ut och bara njuta och ta ner alla ljusslingor och julbocken får jag släppa lös så den får springa till skogs :)

Fick  iallafall köpt lite nystan garn igår till att virka 
African flowers. Hade tänkt att göra ett kuddfodral till sittbänken ute till sommaren så det är ett lagom projekt känner jag.


Sedan så blev jag även färdig med "tulpaner i snö" necessär och den blev riktigt fin.
Mönstret på tulpanerna hittar ni Här




Så jag skall fortsätta med handarbete i vårens färger och sitta och längta efter solen värmer min kropp 
Men just nu får pläden värma mig

Ha en underbar dag på er alla 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

tisdag 7 januari 2014

Äntligen vardag igen..


Nu är jag faktiskt riktigt trött på alla helgdagar. Det blir liksom så tråkigt när affärer är stängda och matvarubutikerna har inte fått in nya fräscha varor, utan där ligger apelsiner i nät och möglar och allt känns gammalt.

Även hemma har jag fått köpt nya blommor till fönstren och det känns så fint och fräscht ut nu när julen har åkt ut. Köpte lite nya murgröna på båge och lite andra små blommor som jag skall arrangera till två små grupper som går i lite svagt rosa.




Det känns så "vårligt" och det är väldigt skönt. 

Nu står en bukett med tulpaner som ICA har på erbjudande  på bordet, så nu står mitt hem lite rustat inför våren...för den kommer väl?



Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

måndag 6 januari 2014

Snabbvirkad halsduk

Fick ett jättestort nystan med tjockt garn från garnaffären Broderiet i Tanum för ett tag sedan och jag har inte vetat riktigt vad jag skall göra med det. Men efter att min man sade att det skulle bli en hel del minusgrader ute i slutet av nästa vecka, så fick jag för mig att virka en halsduk.

Så jag lade upp lm så lång jag ville ha den och sedan virkade jag 
1 fm, 1 st i en fm, hoppade över en fm och sedan 1 fm, 1 st i nästa ** och jag blev nöjd med mönstret och tjockleken på den. Virkade ca 6 varv så var den färdig och så knöt jag fransar i ändarna.
Använde virknål 10 så det gick riktigt fort. 

Nu skall jag se om det kan bli en mössa eller om jag skall virka en halsduk till.







Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

söndag 5 januari 2014

African flower nåldyna

Det är så många som virkar African flowers, så jag fick ena ta och testa detta idag. Det fick bli en nåldyna av de två jag gjorde. Jag använde en över och under och virkade ihop dem som en boll och fyllde med vadd.
Mönstret hittar ni Här


Skulle vilja ha det drivet som många har att virka plädar, väskor m.m med mormorsrutor och nu African flowers men jag har inte tålamod att göra 50-70 st likadana rutor, så det får bli små projekt som tex denna nåldynan.
 Men de är underbart fina och dekorativa och nu vet jag hur man gör dem så i framtiden blir det nog någon pläd...

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Wrappat nytt till badrummet

Det är väldigt kul att shoppa GRATIS!!

Som många kanske vet så finns det ju Wrapp som app på smartphones, där olika företag skickar ut gratis presentkort på mobilen som man sedan visar upp i butiken. Detta hänger jag på som bara den, för man kan plocka ut varor ur deras sortiment för den summan man fått helt gratis eller om man vill betala andra varor med det. 
Mest brukar jag ta Elgiganten, Indiska, Jysk , Hemtex och Max hamburgare. Men nu senast hade jag fått 75 kr på Jysk och Benny min man fick också 75 kr, så det blev att åka och gratis shoppa häromdagen.

Det fick bli 12 st nya handdukar till badrummet för de kostade 12 kr/st, och sedan tidigare hade jag tagit ut 4 st handdukar så nu har jag så det räcker ett bra tag. 




Väldigt skön kvalitet var det och det piffade upp i badrummet må jag säga. Så ni som inte har Wrapp ta och skaffa det för, för man får presentkort från 25 kr och uppåt som du kan ta vilka varor som helst. 

Men det är klart, man känner sig lite små snål, men som sagt de bjuder ju på det och då få de räkna med att man inte köper något mera än att man tar ut varor för det beloppet man fått. 
Himla kul....


Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

fredag 3 januari 2014

Virkade gulliga sovmasker

Nu kommer inte den bedrövliga lyktstolpen utanför mitt fönster att störa mig till sömns mera. Den lyser så mellan persiennerna att jag blir tokig och en liten ljusfläck träffar mig mitt i ögonen varje kväll

Har lust att bara gå ut och gå loss på lyktstolpen, men eftersom jag är ordförande i föreningen och det är jag som har beställt dessa gatubelysningar så får jag nog så snällt bara härda ut.

Så det blev till att virka dessa sovmasker, snabbt, enkelt och väldigt sköna. Med resår runt så sitter de som en smäck.
Mönstret kommer jag att lägga ut i morgon och den kommer att ligga under "Mina Mönster" här bredvid . 


Trevlig helg på er

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

onsdag 1 januari 2014

2014 skall bli ett bra år...

VÄLKOMMEN 2014


Nytt år, nya utmaningar!! Detta nya året som är ett blankt blad för oss alla hoppas jag skall bli ett riktigt BRA år.
2013 var inte mitt bästa kan jag säga. Det har varit många motgångar hela året och från och med nu skall det bara bli bättre hoppas jag. Trots mina onda fötter som jag skall operera den 22 jan trotsade jag smärtan och tog på mig gympa skorna och tog en liten promenad denna första dagen på året.


Det var skönt och röra på mig trots smärta och att promenaden inte blev så himlans lång, men jag kom i alla fall ut lite. Så jag skall försöka att trotsa motgångarna varje dag och göra något jag inte gjort det senaste året som tex att ta en promenad.

Pga jag inte har kunnat gått något, så har jag gått upp 12 kg det senaste 2 åren och det känns för jävligt om jag skall vara ärlig. Så bara de små promenaderna är ju ändå en promenad mera än att jag hade suttit i soffan.

Att äta rätt har jag gjort hela tiden, och godis har aldrig varit gott utan det är att jag inte rör på mig längre. Det blev väl så efter operationen av tumören i nacken och jag fick sluta på Systembolaget och inte längre springer som jag gjorde där, utan efter detta varit arbetslös/sjukskriven i snart 2 år och inte haft något att göra och motivationen har varit 0.

Jag är ingen gym människa utan jag tror på mera på mera vardaglig motion och det skall jag bli bättre på och så skall jag bara ha tränings skor överallt jag går för det är bättre för mina fötter och då utnyttjar jag kroppen bättre och går fortare än med stövlar och boots. Så dessa små förändringar skall förhoppningsvis göra stora förändringar på mig. 

Så med detta vill jag ge ett nytt startskott för ett bättre och hälsosammare 2014 och hoppas att jag får flera medgångar än motgångar.

Kram och Gott Nytt År på Er.
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla